Santuari de Puiggraciós – Castell de Clascar – Taula de Pedra

Ens va fer un dia radiant, en el que vam poder gaudir de les millors vistes del Vallés i de mitja Catalunya. La veritat és que tot va ajudar a que la jornada fos d’allò més agradable. Vam reunir-nos un grup de 22 persones, provinents de Barcelona, àrea metropolitana i Girona. Amb alguns i algunes feia temps que no ens veiem i això va donar peu a animades converses durant la caminada.

Vam sortir de l’aparcament del Santuari i vam fer una visita a la capella i un cop pujat al cambrí de la Mare de Déu, es va resar un Ave Maria i vam poder veure una col·lecció de Icones que rodejaven l’espai. Tot seguit i després de fer-nos una foto de grup, vam iniciar la caminada cap al Castell de Clascar, per continuar fins a la Taula de Pedra amb una magnífica vista. Podeu veure imatges de la jornada amb algunes de la caminada prèvia, en el següent enllaç: https://photos.app.goo.gl/q5qaQK82SBBRSbqk9

Un cop fet l’àpat, sota l’ombra d’una gran alzina es va iniciar el diàleg sobre «El silenci interior fons de saviesa», basat en el llibre «Biografia del silenci» de Pablo d’Ors, del que us tornem a adjuntar el resum. Un dels participants havia preparat una interessant intervenció. Es van llegir alguns dels paràgrafs de les primeres pàgines, per donar peu a un diàleg força participat, en el que es van matisar les diverses formes de silenci: el silenci de paraula, el silenci com a buit per deixar entrar al «Mestre interior», el silenci per facilitar la unió amb Déu o com la millor forma de relacionar-se amb Ell … tot ressaltant la dificultat que avui comporta fer-ho, donada la invasió d’informació i el soroll imperant.

Es va recordar als participants que l’acció a fer, aquesta vegada era proposar-se fer dos espais de silenci o meditació al dia. Alguns van portar roba que es farà arribar a la fundació Pa de Sant Antoni. També es va recordar que qui no ho hagi fet pot fer algun donatiu a Fent Familia al compte: ES40 2100 5000 5202 0024 3787, amb la que atenem necessitats bàsiques de persones i col·lectius que ho necessiten.

Moltes gràcies!