Caminada Vall de Sant Daniel – Diàleg 360º

LA VALL DE SANT DANIEL – CASTELL DE SANT MIQUEL (Girona) Ens vàrem trobar a quarts de 10 a l’aparcament de la Devesa, per començar a caminar en direcció a la Vall de Sant Daniel. El grup era format per 38 persones majoritàriament de Barcelona i Girona. El calor ens va respectar prou, tot i que a mida que avançava el matí i la pujada al castell de Sant Miquel es feia sentir, però molt suportable. El dia va ser bo, Malgrat la vista panoràmica  de 360º que es veia des de d’alt no era del tot nítida (la costa, Pirineus, Montseny i òbviament el Gironès). Tots vam pujar a la caserna del cim i gaudir del paisatge.


El descens cap el Monestir mil·lenari de Sant Daniel va ser fàcil i agradable.  Allà ens esperava un dinar amb una sala habilitada especialment pel nostre grup. La Germana Priora de la petita comunitat de monges benedictines ens va acollir i saludar afablement. Després de dinar vàrem fer una petita visita per les dependències principals del Monestir, el claustre, l’església i l’hort. Es detectava un clima de pau i silenci, malgrat el brogit del nostre grup. Aquest lloc mil·lenari ho propiciava. Després vàrem fer un diàleg sobre el tema DIÀLEG 360 º, que es va arrencar amb la lectura d’alguns textos que adjuntem. També adjuntem, pel seu interès un interessant i ampli recull de textos sobre aquest mateix tema, que es va preparar per una trobada anual que fa el Moviment dels Focolars, que pensem aporten molt.

La acció que ens vàrem proposar va ser restablir el Diàleg amb alguna persona amb la que ens és particularment difícil fer-ho.

Com és habitual algunes persones varen fer la seva aportació en forma de donatius i roba.

Per a que pugueu fer un tast del convent i d’aquest espai natural us adjuntem aquest enllaç, on podreu veure un ampli resum del reportatge fotogràfic que alguns del components de la caminada varen fer. A tots ells, un agraïment pel servei fet, especialment pels que no van poder venir i ara podran veure les imatges on apareixem tots els que vàrem poder participar: https://photos.app.goo.gl/k9eMGTHv36qegYbY2

Tanmateix us tornem a adjuntar l’enllaç del programa que es va fer a TV3 sobre el monestir i la seva comunitat.

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/el-foraster/especial-monestir-de-sant-daniel/video/5732033/

https://goo.gl/maps/bKdNAcuqFYD2

Podeu trobar més informació d’aquesta caminada als següents enllaços:

https://ca.wikipedia.org/wiki/Monestir_de_Sant_Daniel_de_Girona

http://www.santdaniel.com/ca/descobreix-lentorn/

https://ca.wikipedia.org/wiki/Castell_de_Sant_Miquel_(Giron%C3%A8s)

Galeria de fotos de la Vall de Sant Daniel, castell de Sant Miquel i vistes.