Envelliment actiu

Ens vam trobar per tractar un tema que tard o d’hora el viurem en primera persona: l’envelliment.
Per introduir el diàleg Enric Pareta va posar sobre la taula aspectes que tenen a veure amb l’envelliment i com l’afrontem: salut, alimentació, exercici físic i mental, sentit de l’humor, autoestima, com s’afronten les limitacions, relacions, descoberta del món o participació social.

El diàleg permet poder compartir experiències personals, sigui perquè ja hem arribat a una certa edat com pel fet que estem envoltats de persones que ja estan en aquest període de maduresa. Constatem que des de sempre s’ha valorat la persona gran per la seva saviesa, però actualment, l’experiència que té la persona gran, en un món tant canviat com el nostre, queda només per a ella i no tant pels que el segueixen i per això cada vegada és menys valorada.

Aprendre a descobrir la novetat de cada dia ofereix una oportunitat per desenvolupar aspectes que abans no es podien fer. Bolcar-se en fora, il•lusionar-te i preparar amb temps l’activitat a fer quan ja estiguis en aquesta etapa, ajudarà a assumir-la i a viure-la plenament. Les persones que a més a més li donen un sentit de transcendència, la viuen amb pau.