Collformic – Sant Segimon – Collformic

Tot i que el dia era una mica incert, el temps al Montseny ens va respectar molt i el sol es va imposar tot el dia. La caminada va ser agradable i ningú va tenir cap dificultat per cobrir els 11 Kms de recorregut d’anar i tornar a Collformic. En aquest marc, la bellesa del parc natural del Montseny amb vistes a les Agudes, Matagalls i Turó del Home, va ser tot un regal.

El tema de diàleg d’aquesta caminada era:

La violència i el mal com a fenomen social. Reptes.

 

 

L’acció:

Ser agents de positivitat, prenent postures i actituds constructives davant de les realitats que ens toquen viure.

Prèviament a introduir el tema es va llegir un breu però sentit escrit de Mn. Ramon Blas, que ens va seguint per internet i ens encoratja a seguir fent camí. Seguidament es va llegir l’escrit de José Luis Guinot, Vicepresident de la Associació Viktor E. Frankl de Valencia, en front de l’atemptat de Barcelona. Ell també és metge oncòleg i ha fet llibres sobre com afrontar el dolor i el tram final de la vida. És un relat que és aplicable a totes les circumstàncies de la vida: a la feina, a l’esport, a la vida de parella, a les associacions , a l’àmbit polític… De l’escrit es dedueix, que la gran derrota social que es pot produir davant de la violència i el mal (presents dins de tota persona), és caure en el mateix parany que ens proposen aquests: la revenja i l’odi. Cal reconduir la rebel·lia interior i pensar que la vida de tots i cadascun pot tenir i te sentit . Aquest és el gran repte: trobar el nostre paper positiu a la vida a cada circumstància en que ens trobem: acompanyant a qui ho necessita, afegint un toc d’humor o d’escalf quan la gent es sent desanimada,.. en fi ,ser constructors d’una nova humanitat basada en l’acte bo i el perdó, que respecte la diversitat, cerca la justícia i exercita la compassió vers aquells que la necessiten.

Es van llegir i comentar algunes frases del TAO, un llibre mil·lenari, ple de frases sàvies, del que adjuntem una selecció pera que les pugueu llegir i assaborir.

Alguns de nosaltres, vàrem portar roba, aliments i també van col·laborar amb diners que es van fer arribar a Càritas.

Podeu trobar més informació d’aquesta caminada a aquest enllaç i a aquest altre.