Caminada amb causa: Empedrat de Morou

Mai no ens agrada canviar de dates però els dies de pluja que vam tenir i la incertesa de temps que es preveia aquell dissabte, ens va fer canviar la data a diumenge. Us demanem disculpes als que no vàreu poder canviar de plans i finalment no vàreu poder venir. Ara podreu veure les fotos i copsar l’ambient pels rostres dels participants. Ens va fer un dia esplèndid i vam poder caminar gaudint de l’entorn meravellós del parc natural.

Un cop acabat el recorregut ens vàrem seure a un prat per fer l’àpat i recuperar forces. Tot seguit, es va iniciar un diàleg sobre com les petites accions poden canviar el món, basat en el llibre «Small is beautiful» de E.F.Schumacher, que reivindica una societat i una tècnica a la mida de l’home.

Vàrem comprovar que tothom fem petites coses: recollir un paper de terra, parar taula, fer companyia a un malalt o  algú que es troba afligit. Tenir cura dels nets i conversar amb ells de les seves coses. Ser puntual quan algú t’espera, acollir bé a qui reps… son petits actes aparentment sense importància però que, ben vistos, són els que sostenen el món.. En concret es va dir que com a consumidors, podem fer molt en les nostres compres diàries, no sempre buscant el preu, i mirar també el comerç de proximitat, el petit comerç, el consum de temporada, mirant que les coses no tinguin un sobre cost ecològic, mirant també que els tipus d’envasos siguin fàcilment reciclables. També es va comentar la importància d’una conducció dels vehicles amable, no solament essent amable amb els altres vehicles, si no també amb el medi ambient, anant a la velocitat que emet menys pol·lució, o utilitzant transport públic…

Alguns van portar roba que es farà arribar als centres de recollida dels Carmelites de Diagonal o dels Caputxins de Sarrià.

Podeu veure el reportatge de la caminada en aquest enllaç

Adjuntem també un escrit aparegut recentment a la contraportada de La Vanguardia, que te molt a veure amb el tema d’aquesta caminada.