Baixador de Vallvidrera – Turons de Can Pasqual – Santa Creu d’Olorda – Castell Ciuró – Molins de Rei
Aquest cop farem una caminada fàcil sortint del parc de Collserola i a la que es podrà accedir amb transport urbà. Sortirem des de Baixador de Vallvidrera (estació de FGC) i ens endinsarem en la frondositat del parc de Collcerola, per agafar el GR92, per fer la ruta que podeu veure en aquest enllaç:
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gr92-baixador-vallvidrera-molins-de-rei-739588
Com veureu, és una caminada tranquil·la i d’un perfil planer i amb més descens que pujada. Son 11 Kilòmetres i mig. Que es poden fer en tres hores i mitja. Per fer-ho més assequible, farem l’àpat i el Diàleg a mig camí, a la ermita de Santa Creu d’Olorda (obert els dissabtes al matí i amb un berenador adossat a un restaurant). Després, arribarem a Molins de Rei on ens acomiadarem i podrem prendre el tren per tornar a Barcelona i d’allà a qualsevol destí. Trobareu una amplia descripció del trajecte a l’enllaç anterior.
Aquí teniu informació sobre el monestir i espai de restauració:
https://parcnaturalcollserola.cat/santa-creu-dolorda/; https://ca.wikipedia.org/wiki/Santa_Creu_d’Olorda
El tema de diàleg d’aquesta caminada serà:
QUÈ ENS DIUEN LES EXPERIÈNCIES PROPERES A LA MORT
La medicina empra el mètode científic per a resoldre les situacions que es presenten. Enric Benito i Manel Sans, son dos metges que havent estat al més alt de la seva carrera professional, entren en crisi, quan veuen que quan el pacient, no te remei, l’aparell clínic- sanitari desapareix. Posen com a exemple el d’un pilot ple de coneixements que porta una aeronau que està dotada de tota la tecnologia i mitjans per fer volar (viure) al seu passatger, però quan veuen que arriben al final del trajecte, diuen “adeu”, es posen un paracaigudes i salten deixant sol al pacient davant del seu final. De l’experiència viscuda amb pacients que han estat clínicament morts i després han tornat a viure, n’han fet un seguiment i han investigat de manera multidisciplinar, arribant a la conclusió que hi ha vida després de la mort física, tractant i justificant el fenomen transcendent, també amb rigor científic, demostrant que l’acompanyament a la malaltia és d’un gran benefici pel pacient, pels que l’acompanyen i pel propi sistema sanitari.
Llegirem uns escrits, resum de ponències d’aquestes dos eminències, per posar sobre la taula aquesta realitat demostrada i obrir un Diàleg entre tots.
L’acció a fer cadascú:
Acompanyar a malalts en la seva situació
Aprofitem per a informar-vos de que el projecte Edugascar esta demanant: material sanitari, olleres i audífons antics, per a poder-los portar i reutilitzar en la missió que es farà aquest proper octubre. Aprofitem per agrair el recolzament que vareu fer a l’acte i festa de presentació del projecte que es va fer a Luz de Gas, on es van recollir els recursos per afrontar el projecte. Aquí teniu més informació:
Facebook.com/edugascarONG i Instagram.com/edugascar/
Com sabeu, hem procurat sempre que les nostres caminades siguin assequibles per a tothom i no representin cap cost a ningú. De fa un temps alguns dels nostres socis i amics estan treballant per donar suport a un col·lectiu de persones amb dificultats. Sovint necessiten alguns diners per resoldre el que ells diuen «causes perdudes», situacions límit que requereixen actuacions immediates. El projecte l’anomenem «Fent Família», perquè volem per ells el que voldríem per a qualsevol dels nostres familiars. Parlant-ne, hem vist que estaria be fer una bossa de «resistència» per atendre aquestes causes perdudes a les que ningú se’n vol fer càrrec. És per això, que a partir d’ara us demanem que reserveu algun diner per posar-ho en aquesta bossa i ser útil a aquells que treballen amb aquest col·lectiu.
Nº de compte de Fent Família: ES40 2100 5000 5202 0024 3787
D’altre banda, tal i com sempre hem fet a totes les caminades, també podeu portar alguna cosa per ser donada a gent que li falten coses essencials: roba, menjar que els canalitzarem per Càritas, Banc d’aliments i Caputxins de Sarrià.
HORARIS
9:30 hores. Trobada a la sortida de l’estació Baixador de Vallvidrera de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC)
9:45 hores. Sortida en direcció a Santa Creu d’Olorda pel GR marcat.
12:15 hores Arribada a l’ermita romànica de Santa Creu d’Olorda. Visita i descans.
12:30 hores Àpat de confraternització d’horari europeu. Cadascun es porta el seu.
13:30 hores: Trobada i inici del Diàleg a l’espai de l’entorn de la ermita.
14:30 hores: Final del Diàleg i continuació de la caminada pel GR cap a Molins de Rei.
16:00 hores: Arribada a Molins de Rei. Cafè. Cloenda i lliurament d’ajuts, donatius i anada cap a l’estació de Renfe.
16:32 hores: Accés al tren de Rodalies Renfe i retorn a les cases.
Si us plau, confirmeu la vostra participació abans del dia 3 d’Octubre i garantir la coordinació, dubtes i detalls. Ho podeu fer via mail a: ecomon@ecomon.cat, o trucant als coordinadors de la caminada: Carles Pedragosa i Georgina Torres.
RESERVEU-VOS EL DIA A LES VOSTRES AGENDES!
US ESPEREM !!!!
Nota important: Es recorda a tots els participants a les caminades, que les responsabilitats, tan sobre els danys propis com aliens que se’n derivin de la pràctica d’aquesta activitat, les assumeix cadascú.