Caminada amb causa dissabte 11 de maig

SANTUARI DE PUIGGRACIÓS – CASTELL DE CLASCAR – TAULA DE PEDRA

Caminarem per les Singles de Bertí, gaudint d’un entorn i un paisatge que ens seduirà. Sortirem de Barcelona per la C-17, fins arribar a un trencall que diu l’Ametlla del Vallés. Al arribar a l’Ametlla tal i com entrem al poble, seguim, i veurem un indicador que diu Santuari de Puig Graciós. Hem d’anar cap allà fins a trobar-nos a l’aparcament que hi ha 200 m abans d’arribar al santuari on començarem la caminada. Es tracta d’una caminada assequible (uns 9 Km) i amb no massa desnivell. A la prèvia vam estar una hora i mitja d’anada i un altre hora llarga de tornada.

El tema: serà  «El silenci interior fons de saviesa», basat en el llibre «Biografia del silenci» de Pablo d’Ors. Us adjuntem unes pàgines de resum del llibre, per si les podeu llegir abans.

L’acció: serà «Proposar-nos fer dues petites accions de silenci / meditació al dia».

Per a que tingueu informació dels espais que visitarem, us adjuntem algunes fotos i us facilitem dos enllaços. El primer es el de la ruta i els llocs que passarem, però en comptes de fer-la circular com diu a l’enllaç, la farem d’anada i tornada, perquè és més curta i més planera. El segon, dona informació sobre l’anomenat Castell de Clascar

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/santuari-de-puiggracios-el-clascar-la-taula-de-pedra-santuari-de-puiggracios-11236591

https://ca.m.wikipedia.org/wiki/El_Clascar_(Bert%C3%AD)

 

Programa dissabte dia 11 de Maig

A les 9:00 hores : Punt de trobada pels que surten de Barcelona a Bruc cantonada Rosselló (hi ha espai a les 4 cantonades)

A les 9:15 hores sortida cap a l’Ametlla del Vallés per la C-17

A les 10:15 hores: Arribada a l’aparcament que esta 200 m abans del Santuari de Puig Graciós. Acollida i benvinguda.

A les 10:45 hores: Inici de la caminada cap el castell de Clascar i cap a la Taula de Pedra

A les 12:00  hores: Arribada al Castell de Clascar.

A les 12:15 hores: Arribada a la Taula de Pedra

A les 12:45 hores: Arribada al Castell de Clascar. En principi si fa bo, farem l’àpat i el diàleg aquí. Si es vol, podem decidir fer-ho més tard al Santuari que arribariem a les 14:00 hores. Ho decidirem allà mateix. Recordeu que cadascun es porta el menjar i beguda.

A les 16:30 hores: Arribada a l’aparcament per sortir cap a casa. Recollida d’aportacions.

Hora prevista d’arribada a Barcelona : 17:30 h.

 

Us demanem que, amb temps suficient, ens confirmeu la vostra participació, així com si podeu disposar de cotxe, doncs ens facilitarà la distribució de places lliures.

Us hi esperem!

 

Recordem que podeu fer la vostra contribució a Fem Família al compte : ES40 2100 5000 5202 0024 3787, atenem necessitats bàsiques de persones i col·lectius que ho necessiten.

Moltes gràcies!