Caminada amb causa dissabte 7 d’octubre

PASSEJADA URBANA PER EL FRONT MARÍTIM DE BARCELONA 

VILLA OLÍMPICA – MAR BELLA – VILLA OLÍMPICA

Caminarem vora el mar, descobrint la nova Barcelona que van fer possible els JJOO del 92, i admirant el prodigi de la natura que ens aplega: el sol, l’aigua, l’aire, la gent, cadascun diferent… tot fent pauses per llegir i entendre alguns textos de la encíclica «Laudato si. La cura de la nostra casa comuna», adreçada a totes les persones de bona voluntat que vivim al planeta. Llegirem pausadament el «Càntic a les criatures» de Sant Francesc, alguns textos de Teilhard de Chardin i dels evangelis, que ens aniran situant en un clima de fraternitat entre nosaltres i amb el nostre entorn. A l’acabament, els que vulguin, es poden quedar a dinar o prendre alguna cosa junts en un bar-restaurant escollit de la zona.

Aquesta sortida es completarà amb una trobada que es farà l’endemà, diumenge a les 18:30 de la tarda a la Sagrada Família, a la que aprofundirem i meditarem amb més calma el contingut de les lectures del dissabte.

Programa dissabte dia 17 de febrer

Punt de trobada: Al peu de la torre Mapfre, davant de l’escultura monument ubicat al passeig central MARC

A les 10:30 hores: Benvinguda, acollida i introducció. Puntuals.

A les 10:45 hores: Inici de la passejada (zones verdes i platges de la Ronda litoral)

A les 11:15 hores: Lectura «El medi, diví» (5 minuts)

A les 12:00 hores: Lectura del «Càntic a les criatures» (5 minuts). Pausa per a beure, o prendre alguna cosa, donant gràcies.

A les 12:15 hores: retorn a Vila Olímpica.

A les 13:15 hores : cloenda. Tancarem amb la lectura d’un poema del Lucho Espinal.  Aquells que vulguin es poden quedar a dinar a un bar – restaurant escollit de la zona. Aniria be rebre la confirmació de la vostra participació per aquest mitjà per a poder fer la reserva de taula o espai. El preu, lògicament dependrà del que es demani, però un plat combinat o dos plats senzills pot estar entre 15 /20 €. Si algú, no li va be, pot portar-se un entrepà, mentre faci la consumició de beguda al lloc.

Programa de diumenge dia 18 de febrer

A les 18:30 hores: Trobada comunitària a la Sagrada Família (entrada per Cerdenya abans d’entrar a la Cripta) dient a l’accés que es va a la trobada del Moviment dels Focolars.

1.-Benvinguda i introducció.

2.- Lectura de la idea del mes: «Fer-ho tot, amb amor»

3.- Meditació i diàleg sobre les lectures fetes el dia anterior

4.- Experiències de cascun

5.- Cloenda

Us hi esperem!

Recordem que podeu fer la vostra contribució a Fem Família al compte: ES40 2100 5000 5202 0024 3787, atenem necessitats bàsiques de persones i col·lectius que ho necessiten.

Moltes gràcies!

Es recorda a tots els participants a les caminades, que les responsabilitats, tan sobre els danys propis com aliens que se’n derivin de la pràctica d’aquesta activitat, les assumeix cadascú.