Qui sóc jo?

Com sempre volem transmetre l’experiència que vam realitzar el dissabte 26 de setembre el grup de diàleg entre persones de conviccions diverses.

Ens vam trobar a Aínsa on es celebrava un campionat de bicicletes de muntanya a nivell mundial.

Encuentro en Ainsa. 26-9-2015 (1)   Encuentro en Ainsa. 26-9-2015

Es constatava la bellesa i ambient tradicional del poble i paisatge d’Aínsa, barrejada amb la modernitat dels llocs de reparació de les bicicletes, les carpes on se servien menjars, les caravanes en què s’allotjaven els participants i el so de múltiples llengües mentre passejàvem.

Després ens vam anar a dinar a una caseta de pedra, al costat de l’ermita de «San Felices» i vam realitzar el diàleg sobre el tema Qui sóc jo?

Encuentro en Ainsa. 26-9-2015 010 (2)

A tots els participants els resultava difícil contestar aquesta pregunta. A alguns els retrotraía a les preguntes que un es fa en l’adolescència i a la qual van trobar resposta quan van comprendre que Déu els estimava immensament i que per tant la seva vida tenia sentit en la mesura que era viscuda per i pels altres.

Altres van aportar el seu aprenentatge de que el jo veritable es consolida i creix en la mesura en què es va treballant per reduir el «ego». Uns altres consideren que són un petitíssim i incomplet fragment de la totalitat que seria Déu.

Es van aportar també experiències i aprenentatges, com el que quan alguna cosa ens molesta «l’altre» és perquè «això que ens molesta» és una cosa que està en nosaltres i que hem de corregir, i per tant, hauríem de mostrar gratitud perquè aquesta «molèstia» ens permet conèixer-nos i millorar.