Les petites accions, poden canviar el món?

Un cop més volem compartir amb vosaltres el viscut en la sessió del Grup de Diàleg, que ha tingut lloc aquesta tarda als locals de Yogavital (Saragossa). Ens hem reunit a 8 persones, per dialogar sobre el tema: Les petites accions ¿poden canviar el món?

En relació al títol del tema a dialogar s’ha plantejat que tots entenem el que implica «canviar» (en el sentit que una situació passa a ser diferent) però caldria definir a què anomenem «món». Si el món és l’entorn en què cada un es mou, s’està d’acord en que petites accions el modifiquen. Si ens referim al món com el planeta Terra, aquí sorgeixen dues percepcions, la dels que pensen que aquestes accions acaben tenint repercussió sobre tothom a causa d’un efecte dòmino, o simplement pel fet que el «tot» està constituït per cadascuna de seus «parts» i si una «part» canvia, el «tot» canvia; i la dels que consideren que les petites accions només poden canviar el món si són secundades per moltes persones.

També s’ha parlat que cada petita acció, més enllà del que canviï «fora de mi» em canvia a mi i això ja té un immens valor. S’han comptat experiències significatives i s’ha parlat també d’altres temes que ens preocupen i sobre els quals seguirem dialogant.