La cultura del diàleg

Com sempre volem compartir amb vosaltres l’experiència que vam realitzar ahir al Grup de Diàleg. Ens vam reunir a Yogavital un grup de vuit persones i vam començar llegint el text de Jesús Morán que us adjuntem. A partir d’aquí cada un dels participants va exposar diferents aspectes que ha experimentat com a necessaris per poder mantenir un diàleg de qualitat i les dificultats que poden sorgir.

Es va parlar de la importa de triar el moment adequat, del valor del silenci com escolta i com a base sobre la qual l’altre pot desenvolupar la seva idea, de la necessitat de retenir-se i no donar la pròpia idea fins que arribi el moment adequat, de la dificultat de contenir-quan el que l’altre defensa va en contra de la pròpia visió o és ofensiu.

També es va debatre sobre si l’intercanvi que es realitza entre dues persones mitjançant llenguatge escrit (WhatsApp, cartes, etc.) es pot considerar diàleg o no.

Finalment es va intentar aprofundir en la idea de «la nit cultural» i la «nit del diàleg» que exposava Jesús Morán en el seu text. Es va estar d’acord amb l’afirmació que la nit, per molt fosca que sigui, sempre té una petita llum (les estrelles al camp, la resplendor que es cola per la finestra a la ciutat, etc. ..) i es va valorar que sempre que es vulgui mantenir un diàleg, encara que sembli molt difícil, s’ha de recordar que aquest punt de llum existeix i buscar-ho en l’altre.