Església pobresa – església poder

 

El 29 de setembre va donar inici la primera trobada d’aquest curs 2013-14 del grup de diàleg que es reuneix a la comunitat d’Aragó. Ens escriuen:

Benvolguts amics:

Com sempre volem transmetre- la nostra experiència d’avui.
El destí de l’excursió va ser Sarsamarcuello, al costat d’Ayerbe. Des d’allà hem fet una caminada cap al castell de Marcuello, després de la qual hem menjat en un lloc que tenen preparat en el poble amb taules i bancs de fusta al costat de la font i l’antic safareig i sota teulada (lo qual ens donava molta tranquil·litat davant la ennuvolat del cel ). I després de dinar … el diàleg. El tema: Església pobresa – església poder.

Tant per part dels creients com dels no creients, s’ha parlat de les situacions de poder existents en alguns estaments de l’Església i del allunyades que estan del que es predica. Aquestes situacions produeixen dolor i escàndol per venir precisament de qui amb més rigor hauria de defensar el bé i la justícia i provoquen l’allunyament de molts. Si l’Església vengués els seus béns en favor dels pobres, crearia una situació de «exemplaritat», fent que moltes persones volguessin fer-ho també a la seva vida. Això podria suposar una font de conversió, encara que també es considera que la fe neix d’una relació personal amb Déu i que, per tant, pot existir i créixer tot i que l’Església no sempre sigui exemplar. S’ha parlat que al costat de l’església-poder, hi ha una església pobre i propera als pobres, que actua en el silenci a diferència de les situacions del mal, que sempre són «molt sorolloses».