El Montseny

Va ser un dia esplèndid, però molt calorós. Això va fer que decidíssim que a partir de l’any vinent, aquesta caminada es faria el mes de maig. Vam començar fa anys a fer-la el mes de juliol, ara havia passat al juny i s’avançarà al maig. Una confirmació de que el escalfament global és una realitat ben propera.

Vàrem sortir de Can Garvaller un Km més a munt del nucli de Sant Esteve de Palautordera, després de creuar el riu Tordera, vam pujar cap a la Ermita de Santa Magdalena. D’allà vam començar el descens cap a el Castell de Monclús i el barri de Santa Margarida. Des d’allà vam pujar al Castell de Fluvià (ara convertit en casa de colònies) i vam retornar per l’envasament de la comunitat de regants, al lloc on vam fer l’àpat i el posterior diàleg, un espai molt acollidor i agradable a on vàrem poder recuperar forces. En total 11 ‘5 Kms que tots vàrem poder fer sense dificultat.

 

El diàleg es va fer després d’un cafè que molt gentilment ens van oferir els amfitrions Cinta i Albert. El tema era ECOLOGIA I VIDA, en el que a banda de veure la importància que te el nostre entorn natural, es va posar en valor també que cal una “ecologia humana”,  que ha de tenir en compte el com tractem a les persones i com ens relacionem amb elles, ja que son dins el nostre entorn proper i tenen molta més importància que el reciclatge. De fet, el respecte a l’entorn i l’acte de reciclar, tenen valor en si mateix, però sobre tot, perquè en aquest entorn viuen i viuran altres persones com nosaltres i som responsables de deixar-ho millor que ho hem trobat.

Aquesta va ser la conclusió i l’acció que ens vam proposar: “Deixar les coses, els espais, la relació amb les persones, millor que quan l’hem trobat”.

Us adjuntem un escrit que resumeix molt be el quadern de Cristianisme i Justicia basat en la “Laudato si”, que va ser sobre el tema que es va llegir.