Caminada amb causa: Ermita i castell de Farners

El 19 d’Octubre ens va fer un bon dia per caminar. Acompanyats dels nostres amics Gonsal i Montse, que viuen a Santa Coloma i coneixen molt be el territori, el camí ens va resultar molt agradable. Ens van acollir al magnífic parc de Sant Salvador on va començar la caminada tot seguint el cabal del riu. El darrer tram no va ser fàcil, doncs es van tenir de vèncer els 350 metres de desnivell per pujar al castell. Tothom ho vam fer, cadascun al seu ritme. Com podreu veure a les fotografies, el grup traspuava satisfacció al arribar a d’alt, on vam trobar una ermita i un castell espectaculars i completament restaurats.

Podeu veure les fotografies clicant aquí.

Després de descansar uns minuts i gaudir de les vistes, vam començar el descens fins arribar un altre vegada al Parc de Sant Salvador, on vam fer l’àpat i el diàleg posterior, que va tenir com a tema de reflexió:

VIURE AMB MENYS, PER VIURE TOTS MILLOR

Hi ha un corrent seguit per molta gent jove i també per gent gran, que fa una opció de control responsable de les seves decisions de compra. Es fa la pregunta abans de comprar: «Això em serveix per alguna cosa? Ajuda al medi ambient? És bo per a mi i els altres que ho faci?» És el consum responsable que ens invita a viure amb menys, a recuperar la dimensió humana del que som, a igualar-nos amb aquells tenen menys, tot tenint també present a aquells que no tenen res. Vam parlar d’això tot llegint alguns fragments d’un text de Joan Carrera del que us adjuntem l’enllaç per que ens ajudi a aprendre i a desaprendre nous comportaments.

La lectura d’aquest quadern absolutament recomanable, ens aporta claredat d’idees i ens fa veure cap a on anar en aquest itinerari. No us el perdeu.

Us recordem l’acció a fer per cadascun és tenir cura del que comprem de manera que sigui:

1.- Bo per la nostra salut

2.- El menys dolent possible pel medi ambient (envàs adient, de proximitat, comerç local, saludable per l’entorn, etc.)

3.- Que no sigui un greuge per aquells que tenen menys

4.- I en general consumir menys i millor

Com a totes les caminades, alguns van portar roba, que els canalitzarem per Càritas, Caputxins de Sarrià o Carmelites de Diagonal . Vàrem quedar que els que no hi van pensar, farien la seva tria a casa (aprofitant el canvi de roba dels armaris) i portarien la roba al lloc de recollida més proper.

Us informem que la propera caminada serà el dissabte dia 29 de Febrer. Ja us ho podeu reservar. Us informarem oportunament del lloc i els detalls.

En aquest enllaç de Wikiloc podreu veure la ruta que vàrem fer.