Caminada amb causa: Coll d’Estenalles – La Mola

Hi havia molt desig de caminar i d’entrar en contacte amb la natura i de saludar-nos personalment. Ens va fer un temps fantàstic per gaudir del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, i enfrontar-nos a una caminada de dificultat mitjana. Vam sortir puntualment i vam arribar a la Mola (1103 m) al voltant de les 13 hores. A d’alt, una vista i uns paisatges magnífics d’on es veia mitja Catalunya: Vallés, Bages i Osona. Us adjuntem l’enllaç amb que incorpora el mapa, per a que repasseu l’itinerari que vam fer:

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/140826-coll-destenalles-montcau-la-mola-7649049

Durant la caminada vam poder fer algunes fotografies dels moments més significatius, de les que ara us adjuntem un enllaç per a que les pugueu veure. Hem ajuntat al mateix enllaç, les fotos de la sortida prèvia i les de la caminada amb tots plegats:

https://photos.app.goo.gl/9BrGF8ui28UeajWt8

El tema de diàleg va ser sobre una necessitat i una problemàtica molt actual:

L’ACOLLIDA- L’HOSPITALITAT

Es va fer un resum dels quaderns nº 196 i 210 de Cristianisme i Justícia (els podeu trobar a internet), on es posava de relleu com els aparells dels estats utilitzen a la seva conveniència la informació que donen als ciutadans, relativa als nou vinguts, on es posava sempre en evidencia els problemes que representen (per generar pors?), més que propiciar la compassió i descobrir en ells germans en dificultats. El cinema i els mitjans de comunicació tampoc ajuden divulgant i associant maldat a perfils que s’identifiquen fàcilment amb determinades procedències. Tampoc ajuden comentaris gratuïts que es transformen en «bulos» invitant a la por o al greuge. Es posa també en valor la necessitat de fer un seguiment de les ajudes que molta gent rep per part de les administracions, de forma que no apareguin els «vividors» de les ajudes, sovint molt presents, que no deixen que arribin a d’altres més necessitats.  També cal ser prudents en el com es pot ajudar i no fer-ho quan la situació ens sobre passa, acudint a alguna entitat especialitzada i competent. Us adjuntem una llista, elaborada per la Comunitat de Sant Egidi, amb dades d’entitats a les que podem acudir en cas de necessitat. S’expliquen algunes experiències viscudes i s’escolta un àudio molt esclaridor d’una representant de Fem Família.

Recordem l’acció a fer cadascun: Obrir-nos a alguna persona nova

Exemple: conèixer a un nou veí, una nova botiga, atendre amb respecte i amb bones formes les trucades d’ofertes comercials de telefonia, saludar a gent que normalment no saludem (tot pensant que és algú «sagrat», únic i irrepetible el que tenim al davant), obrir casa nostra per acollir a algú que ve a passar unes dies…

Com que no va a ver temps de recordar de fer algun ajut concret, us ho recordem ara. Per aquells que tingueu la possibilitat de fer-ho, ara ho podeu fer per internet en concret a Fem Família*.

Nº de compte de Fem Família: ES40 2100 5000 5202 0024 3787

*De fa un temps alguns dels nostres socis i amics, estan treballant per donar suport a un col·lectiu de persones amb dificultats. Sovint necessiten alguns diners per resoldre el que ells diuen «causes perdudes», situacions límit que requereixen actuacions immediates. És el projecte que anomenem  «Fem Família», perquè volem per ells el que voldríem per a qualsevol dels nostres familiars.  Parlant-ne, hem vist que estaria be fer una bossa de «resistència» per atendre aquestes causes perdudes a les que ningú se’n vol fer càrrec. És per això, que a partir d’ara us demanem que reserveu algun diner per posar-ho en aquesta bossa i ser útil a aquells que treballen amb aquest col·lectiu.