Caminada amb causa: Collbató – Can Jorba

Ens va fer un dia esplèndid, pràcticament ni un núvol. Vam veure bons paisatges de l’entorn de Montserrat tot vorejant la muntanya, camps de vinyes i l’encantador poblet de Collbató. A mig camí vam fer una aturada per recuperar forces amb un entrepà. Finalment vam poder gaudir de l’hospitalitat dels bons amics Nilda i Lluis on vam gaudir d’una vista espectacular de la muntanya de Montserrat i d’una barbacoa al més pur estil argentí.

Us adjuntem l’enllaç amb algunes fotografies del recorregut previ i del que vam fer el dissabte. Un bon record.

https://photos.app.goo.gl/DfoCpptgrTpYj8EQ8

El tema de diàleg d’aquesta caminada va ser:

L’INTERIORITAT, L’ESPIRITUALITAT

Vam començar agraint la acollida dels amfitrions i fent dos minuts de silenci, una bona porta per a endinsar-nos al fons de nosaltres mateixos. Tot seguit es van llegir uns textos del número «La llum invisible» de la revista Ciutat Nova. Els podeu trobar al número 178 de la revista, a la botiga, en format paper o digital. També els podeu demanar a info@grupdedialeg.org. També us facilitem dos enllaços de una conferència que va fer l’autor del llibre «La biografia del silenci» Pablo d’Ors sobre els beneficis de la meditació. Després es va obrir el diàleg, on va destacar l’experiència que estan fent a Mèxic el Joan i Marine.

Recordem que l’acció a fer per part de cadascun és:  Tenir més cura de la nostra salut interior

Com vivim la nostra interioritat? Ens interessa la nostra vessant espiritual? Li donem importància? Ens aporta alguna cosa? Si pensem que és important, podem dedicar una estona cada dia a la meditació o la pregària, llegir textos enriquidors i positius, poesia, música… podem començar pel material que us adjuntem o veient els vídeos als que podeu accedir en aquests enllaços: https://youtu.be/BY5JqRJv5Wk   https://youtu.be/wiRhcCB_mNY

De veritat que val la pena dedicar-hi una estona.

Dissabte , va haver tant bon ambient que no vam tenir temps de donar l’ajut habitual en forma de roba, aliments o diners. Per això, a aquells que ho tenien previst, els invitem a que ens ho facin arribar o ho portin ells mateixos a les entitats que figuren a baix o si es vol fer algun donatiu que ho facin al nº de compte de «Fem Familia»:

ES40 2100 5000 5202 0024 3787

Com sabeu i tal i com us explicàvem a la nostra convocatòria, hem procurat sempre que les nostres caminades siguin assequibles per a tothom i no representin cap cost a ningú. De fa un temps alguns dels nostres socis i amics, estan treballant per donar suport a un col·lectiu de persones amb dificultats. Sovint necessiten alguns diners per resoldre el que ells diuen «causes perdudes», situacions límit que requereixen actuacions immediates. El projecte l’anomenem «Fem Familia», perquè volem per ells el que voldríem per a qualsevol dels nostres familiars.  Parlant-ne, hem vist que estaria be fer una bossa de «resistència» per atendre aquestes causes perdudes o ajuts de primera necessitat. És per això, que a partir d’ara us demanem que reserveu algun diner per posar-ho en aquesta bossa. D’altre banda, tal i com sempre hem fet a totes les caminades, també podeu portar alguna cosa per ser donada a gent que li falten coses essencials: roba, menjar que nosaltres els canalitzarem per Càritas, Banc d’aliments i Caputxins de Sarrià o Carmelites de Diagonal.

Confiant seguir comptant amb la vostra confiança i suport, rebeu una forta abraçada!