Trobada cloenda – Camins de Diàleg

És possible una cultura del diàleg per a tothom? O és una utopia? Perquè tenim por a la diferència de l’altre? Com posem en pràctica el diàleg autèntic? Aquestes i altres preguntes ens plantejàvem a la jornada Camins de diàleg del 2 de juny que vàrem organitzar el Grup de diàleg amb Ciutat Nova i el suport de l’associació Humanitat Nova.

Les tres ponències del matí, a càrrec de Joan Botam, Jaume Triginé, i Juan de la Riva, van aprofundir diversos àmbits del diàleg (pau, espiritualitats i cultura) i a la tarda hi va haver un diàleg franc, rigorós i suggeridor moderat per Glòria Barrete.

Una veritable escola de diàleg!

A la pàgina de FaceBook de Ciutat Nova pots veure tota la jornada. A més a més adjuntem aquests dos videos del seu canal Youtube:

Ponència del Pare Joan Botam

Una pregunta de la taula rodona

I aquí trobareu la presentació completa d’en Jaume Triginé.

 

 

 

 

 

Impressions que surten publicades a la revista Ciutat Nova d’estiu

«Ahir al vespre vaig escoltar per FaceBook alguns moments de l’acte Camins de Diàleg. A la pregunta que es va llançar del perquè tenim com por a la diferència tot i sabent que ens enriqueix… em va agradar el comentari sobre que estàvem bé a la nostra zona de confort… Així de senzill i de sincer. És ben veritat: tenim por que l’altre pugui condicionar els meus posicionaments, evitem el diàleg. L’ego i la por de cadascú ens condicionen molt. La por a la diferencia neix de la por al diàleg.» Maria Jesús Macias

«M’ha agradat molt una aportació que diferenciava entre utopia i profecia i he pensat que la fraternitat universal no és utopia, és profecia. Això dóna molta esperança.» Àngels

 

ELS PONENTS


Juan de la Riva Fernández

Doctor en Geografia, professor titular al Departament de Geografia i Ordenació del Territori de la Universitat de Saragossa. Autor d’innombrables publicacions científiques, cursos i seminaris. Membre de la iniciativa cultural internacional EcoOne que reuneix docents, investigadors i professionals que treballen en l’àrea de les ciències mediambientals. Actualment presideix el Consejo de Protección de la Naturaleza de Aragón.

Pare Joan Botam i Casals

Sacerdot i religiós caputxí, doctor en Teología. Ha ocupat molts càrrecs al llarg de la seva dilatada trajectòria.  Impulsà diverses iniciatives vinculades a la pau i l’ecumenisme, havent fundat el Centre Ecumènic de Catalunya o la Plataforma Intercultural Barcelona 1992. Ha rebut diversos premis i reconeixements, com la Creu de Sant Jordi, per la seva contribució al diàleg entre religions i per promoure la pau, la convivència i l’entesa entre cultures.

 

Jaume Triginé i Prats

Llicenciat en Psicologia per la UB. Ha treballat en l’àmbit dels Recursos Humans al món de l’empresa i d’institucions públiques. Actualment cursa estudis a l’Institut de Teologia Fonamental a la Facultat de Teologia de Catalunya. Autor de diversos llibres, articles i materials didàctics relacionats amb la psicologia i l’espiritualitat. Imparteix cursos, tallers i seminaris sobre aquestes temàtiques. És membre del la Junta Directiva del Centre Ecumènic de Catalunya i participa en els Grups de Diàleg Interreligiós de l’Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós.

 

LA MODERADORA DE LA TAULA RODONA


Glòria Barrete

Periodista, redactora i guionista freelance per a diversos mitjans, entre els quals si compten TV3, en el programa «Signes dels Temps», Ràdio Estel i CatalunyaReligió.

 

 

Segueix Ciutat Nova a Twitter @ciutatnova. I per seguir aquests esdeveniments #dialegsCN #dialogosCN.