Caminada amb causa dissabte 15 d’octubre

COLL D’ESTENALLES – MONTCAU – LA MOLA

Reprenem amb molta il·lusió les nostres caminades per aquest curs 22-23 aquesta vegada ens endinsarem pel fantàstic Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Farem una caminada  que ens permetrà pujar fins al seu cim, La Mola (1.103 mts), on podrem veure meravellosos paisatges amb unes vistes magnifiques a 360º de mitja Catalunya: Vallés, Bages i Osona . Us adjuntem l’enllaç amb que incorpora el mapa, l’itinerari i algunes fotografies :

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/140826-coll-destenalles-montcau-la-mola-7649049

Com podeu veure, es parteix del coll d’Estenalles (859 mts.) al que s’arriba en cotxe, ja que hi ha un ampli aparcament, a on ens trobarem. Es tracte d’una caminada d’uns 12 kms, amb un desnivell acumulat de 513 mts. A diferencia del que fa la caminada que ens indica el wikiloc, nosaltres no pujarem al Montcau, malgrat passem per sota i el veurem imponent al nostre costat. El temps estimat per caminadors afeccionats és superior al que indica el wikiloc (3h 29′) nosaltres a pas normal per fer l’anada de pujada fins La Mola vam trigar una mica més de dues hores (2 h 15′) . En canvi la baixada la vàrem fer en 1 h i 55 minuts. Durant la marxa, podrem veure unes balmes espectaculars -a on a finals del segle XX encara i vivien persones-  roures monumentals, i racons amb encant. Podeu veure algunes fotos de la caminada previa en aquest enllaç:

https://photos.google.com/album/AF1QipPs6_53ZgLA5g4eF-9UJATlq1mYIDpBeI40Fi_1

El tema de diàleg d’aquesta caminada te relació amb un fet que és una necessitat molt actual :

L’ACOLLIDA- L’HOSPITALITAT

No cal dir que vivim en una cultura de la sospita. Mes que veure un germà en el que passa pel nostre costat, veiem un possible agressor o algú que s’aprofitarà de mi. Els mitjans de comunicació van imposant, a base de moltes hores de continguts de violència i crim, una visió que invita a la por. I no solament això, si no que promou i normalitza el delicte i la violencia. La creixent desigualtat que fa cada vegada més gran el col·lectiu de «pobres», genera persones que han de delinquir per sobreviure. També moltes altres s’aprofiten d’aquesta situació creant estructures o màfies organitzades per delinquir. Afortunadament dins d’aquest col·lectiu dels anomenats «pobres», la gran majoria de persones que viuen amb una extraordinària dignitat i honradesa la seva situació.

Aquest estat de coses afavoreix a generar una sensació de por i inseguretat que no ajuda a obrir-se als altres. Cal tenir coratge i audàcia per a fer-ho. El cert és que sense orientar-nos cap una societat fraterna i oberta a donar-nos, el futur de la humanitat es presenta fosc.  Al quadern de Cristianisme i Justícia «De l’hostilitat a l’Hospitalitat» veurem com fer per no caure en els paranys i tòpics que ens volen imposar, i obrirem un diàleg per expressar les nostres opinions, tractant d’aportar les nostres experiències més positives i també les claus de prudència que ens calen per poder garantir que no ens prenguin el pel.

L’acció a fer cadascun: Obrir-nos a alguna persona nova

Com per exemple: conèixer a un nou veí, una nova botiga, atendre be les trucades d’ofertes comercials de telefonia, saludar a gent que normalment no saludem, obrir casa nostra per acollir a algú que ve a passar unes dies…

 

Com sabeu, hem procurat sempre que les nostres caminades siguin assequibles per a tothom i no representin cap cost a ningú. De fa un temps alguns dels nostres socis i amics, estan treballant per donar suport a un col·lectiu de persones amb dificultats. Sovint necessiten alguns diners per resoldre el que ells diuen «causes perdudes», situacions límit que requereixen actuacions immediates. El projecte l’anomenem «Fem Família«, perquè volem per ells el que voldríem per a qualsevol dels nostres familiars.  Parlant-ne, hem vist que estaria be fer una bossa de «resistència» per atendre aquestes causes perdudes a les que ningú se’n vol fer càrrec. És per això, que a partir d’ara us demanem que reserveu algun diner per posar-ho en aquesta bossa i ser útil a aquells que treballen amb aquest col·lectiu.

Nº de compte de Fem Família: ES40 2100 5000 5202 0024 3787

D’altre banda, tal i com sempre hem fet a totes les caminades, també podeu portar alguna cosa per ser donada a gent que li falten coses essencials: roba, menjar que els canalitzarem per Càritas, Banc d’aliments i Caputxins de Sarrià.

 

HORARIS

8:30 hores. Trobada a la cruïlla entre els carrers Roselló i Bruc (Casa de les Punxes). Hi ha lloc per aparcar a les 4 cantonades. Estació de metro més propera: Verdaguer (línies blava i groga).

8:45 hores. Sortida en direcció al Coll d’Estenalles fins arribar al lloc d’aparcament

10:00 hores Arribada a l’aparcament de Coll d’Estenalles

10:15 hores Inici de la caminada

12:15 hores:  Arribada a la Mola. Aturada per  prendre forces i fer el diàleg si s’escau, doncs si hi ha molta gent, la faríem en un altre indret que ja tenim localitzat.

14:00 hores : descens de tornada cap al Coll d’Estenalles

16:00 hores Arribada als cotxes. Lliurament de donatius/aportaccions

16:30 hores Cloenda i retorn a casa

Caldrà que ens confirmeu la vostra participació abans del dia 9 d’Octubre i si disposeu de vehicle o no, a fi de combinar les places de cotxe i garantir la coordinació. Ho podeu fer via mail a:

ecomon@ecomon.cat o trucant als coordinadors de la caminada: Carles Pedragosa i Georgina Torres.

RESERVEU-VOS EL DIA A LES VOSTRES AGENDES!

US ESPEREM !!!!

Nota important: Es recorda a tots els participants a les caminades, que les responsabilitats, tan sobre els danys propis com aliens que se’n derivin de la pràctica d’aquesta activitat, les assumeix cadascú.