Caminada amb causa: Ruta de les ermites de Blanes

DISSABTE DIA 29 DE FEBRER CAMINAR I DIALOGAR GAUDINT DE LA NATURA PER LA RUTA DE LES ERMITES DE BLANES – ERMITA DE SANTA BÀRBARA– SANT JOAN – SANT FRANCESC

Una caminada assequible que ens permetrà veure bons paisatges i conèixer aquestes tres ermites per dintre i per fora.

El tema de diàleg d’aquesta caminada té relació amb la saviesa constructiva de les ermites:

LES ENERGIES I LES FORCES TEL·LÚRIQUES

Hi ha savieses que ens son força desconegudes i que des de fa segles s’apliquen de forma conscient o intuïtiva. Els edificis sagrats, els castells o els palaus tenien una orientació i un lloc sempre pensats a aprofitar al màxim les energies de forma que donessin calma, positivitat, ben estar i al cap de vall, salut. El tema no te res a veure amb la moda o l’atzar. Els mestres constructors escollien meticulosament on s’havia de construir. Malgrat el pas del temps avui podem sentir com aquets llocs afavoreixen millors estats d’ànim, el recolliment, la pau. Son llocs on les forces tel·lúriques o de la natura, desvien o concentren els efectes que poden produir en l’esser humà.

Aquest coneixement ancestral, ha passat de generació en generació, de boca a boca, fins arribar als primers mestres constructors. Avui, una part de la geobiologia estudia les energies tel·lúriques de la terra i ha posat al descobert aquest coneixement tan amagat per a molta gent.

Tindrem oportunitat de parlar-ne i veure-ho sobre el terreny amb les ermites que visitarem. Veieu la selecció de fotos a sota de tot.

L’acció a fer cadascun: Mantenir en harmonia els espais a on vivim i del nostre entorn més proper.

Com sabeu, hem procurat sempre que les nostres caminades siguin assequibles per a tothom i no representin cap cost a ningú. De fa un temps alguns dels nostres socis i amics, estan treballant amb un grup de suport a un col·lectiu de persones sense sostre amb base a l’estació de Sants. Sovint necessiten alguns diners per resoldre el que ells diuen «causes perdudes», situacions límit que requereixen actuacions immediates, que acostumen a atendre de la seva pròpia butxaca. Parlant-ne, hem vist que estaria be fer una bossa de «resistència» per atendre aquestes causes perdudes de les que ningú se’n vol fer càrrec. És per això, que a partir d’ara us demanem que reserveu algun diner per posar-ho en aquesta bossa i ser útil a aquells que treballen amb aquest col·lectiu de persones tan desfavorides.

D’altre banda, tal i com sempre hem fet a totes les caminades, també podeu portar alguna cosa per ser donada a gent que li falten coses essencials: roba, menjar que els canalitzarem per Càritas, Banc d’aliments i Caputxins de Sarrià o Carmelites de Diagonal.

Lloc i hora de trobada:

Per les persones que surten de Barcelona

9:00 hores. Trobada a la cruïlla entre els carrers Roselló i Bruc (Casa de les Punxes). Hi ha lloc per aparcar a les 4 cantonades. Estació de metro més propera: Verdaguer (línies blava i groga).

Sortirem a les 9:15 hores en direcció a Gran Via cap a l’autopista del Maresme (C31/C32) i fins la última sortida (Tordera/Blanes). Arribar al punt de trobada de l’aparcament de la Ciutat Esportiva de Blanes . Podeu trobar la seva ubicació en aquest link: https://www.blanes.cat/docweb/esports.com

10:15 – 10:30 hores: Un cop allà, ens trobarem amb els que venen de fora de Barcelona, explicarem el programa i sortirem plegats en cotxe a l’ermita de Santa Bàrbara (uns 15 minuts aproximadament). Un cop al peu de Sta. Bàrbara deixarem els cotxes. Des de allà, comencem a caminar. Pujar i baixar son uns 30 minuts de camí. 

11:30 hores:  Ens dirigim caminant fins a l’ermita de Sant Joan: visita a l’ermita amb pintures de la Pilarin Bayes. Pujarem a una petita torre amb vistes panoràmiques molt maques.

12:15 hores:  Baixada cap a l’ermita de Sant Francesc a prop de la platja. La visitarem per dins, com totes les altres ermites. També una cala molt bonica que hi ha a prop.

13:15 hores:  Arribada a la cala. Si el temps ho permet, ens podem quedar a fer el pic nic allà. Ho decidirem sobre el terreny. L’altre opció, per si el temps no és massa bo, seria anar a fer el pic nic i el diàleg a l’ermita de Santa Bàrbara per quedar més recollits a la casa que hi ha allà mateix.

14:30 hores: Dinar. Cadascun es porta el seu àpat. 

15:15 hores: Diàleg sobre el tema proposat. Amb lectura d’un breu text. Compartirem experiències i opinions sobre el tema.

16:15 hores: Lliurament d’aportacions voluntàries i comiat. Retorn cap als punts d’origen.

Possible hora prevista a Barcelona les 18:00 hores.

Caldrà que ens confirmeu la vostra participació abans del dia 24 de febrer i si disposeu de vehicle o no, a fi de combinar les places de cotxe i garantir la coordinació. Ho podeu fer via mail a:

ecomon@ecomon.cat o trucant als coordinadors de la caminada: Carles Pedragosa i Georgina Torres

RESERVEU-VOS EL DIA A LES VOSTRES AGENDES!

US ESPEREM !!!!

Nota important: Es recorda a tots els participants a les caminades, que les responsabilitats, tan sobre els danys propis com aliens que se’n derivin de la pràctica d’aquesta activitat, les assumeix cadascú.