Caminada amb causa: Santa Coloma de Farners

DISSABTE DIA 19 D’OCTUBRE CAMINAR I DIALOGAR PER UN ESPAI AMB ENCANT: SANTA COLOMA DE FARNERS – PARC DE SANT SALVADOR – ERMITA I CASTELL DE FARNERS

És una caminada assequible, malgrat hem de guanyar un desnivell d’uns 350 metres, fins arribar al castell. Com podeu veure a l’enllaç que us hem posat, son uns 11,5 kilòmetres que es poden fer a pas tranquil en una hora i mitja de pujada i menys d’una hora i mitja de baixada. Ens acompanyarà tota l’estona la bellesa de l’entorn, amb boscos frondosos, romànic i historia. Podeu veure al següent enllaç els detalls del recorregut.

Fotografies de la ermita de la Mare de Déu de Farners

Fotografies del Castell de Farners

Fotografies del Parc de Sant Salvador

A Wikiloc podreu veure la ruta que farem.

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/santa-coloma-de-farners-castell-de-farners-31-10-2016-15323758

El tema de reflexió d’aquesta caminada serà:

VIURE AMB MENYS, PER VIURE TOTS MILLOR

La societat de consum ens impulsa a la cultura del tenir, oblidant la cultura del ser. O si més no, vol que identifiquem el tenir determinades coses per demostrar que som algú. Això ens porta a comprar per tenir i creure’ns que som més. I s’entra en un camí sense retorn on les persones es valoren per allò que tenen amb una resultant lògica: ningú no pot tenir tot el que vol, i els que poden tenir, acaben per tenir una immensa sensació de buidor perquè han omplert la seva vida de coses, però han perdut el sentit de la vida. D’altre banda, els que no tenen queden com apartats del sistema, com la gent que no ha triomfat, i aquesta pressió produïda per aquesta desigualtat, els fa sentir frustrats, descartats, conduint-los sovint a la violència i al delicte per aconseguir el diner sigui com sigui.  

Hi ha una corrent seguida per molta gent jove i també per gent gran, que fa una opció de control responsable de les seves decisions de compra. Es fa la pregunta abans de comprar: «Això em serveix per alguna cosa? Ajuda al medi ambient? És bo per a mi i els altres que ho faci?» És el consum responsable que ens invita a viure amb menys, a recuperar la dimensió humana del que som, a igualar-nos amb aquells tenen menys, tot tenint també present a aquells que no tenen res. Parlarem d’això tot llegint un text de Joan Carrera que també ens ajudarà a prendre a desaprendre el que ens han ensenyat a fer durant molt anys.

L’acció a fer cadascun:

Tenir cura del que comprem de manera que sigui:

  • Bo per la nostra salut
  • El menys dolent possible pel medi ambient (envàs adient, de proximitat, comerç local, saludable per l’entorn, etc.)
  • Que no sigui un greuge per aquells que tenen menys
  • I en general consumir menys i millor

Hem decidit que – de forma general – a totes les caminades, tots els que vulguin, poden portar alguna cosa per ser donada a gent que li falten coses essencials: roba, menjar o diners, que els canalitzarem per Càritas, Banc d’aliments i Caputxins de Sarrià o Carmelites de Diagonal.

Lloc i hora de trobada:

Per les persones que surten de Barcelona

8:15 hores. Trobada a l’aparcament de cotxes de la estació d’autobusos i rodalies Renfe de Sant Andreu (parada metro Fabra i Puig).

Sortirem a les 8:30 hores en direcció Girona prenent la AP-7 i després arribant a Sils, la C-63 passant per Riudarenes fins a Santa Coloma de Farners on deixarem els cotxes a l’aparcament al Parc de Sant Salvador.

10:15 hores: Arribada a l’aparcament de cotxes del Parc de Sant Salvador on ens trobarem amb el que vinguin d’altres indrets.

10:30 hores:  Arrencada de la caminada cap al Castell de Farners segons itinerari.

12:15 hores: Arribada a l’Ermita i pujada al Castell. Visió del paisatge. Foto de grup. 

13:00 hores: Inici del descens cap a el Parc de Sant Salvador

14:30 hores: Dinar al Parc. Cadascun es porta el seu àpat. La proximitat del poble ens permetrà entrar i seure en un bar per anar als serveis i prendre beguda o cafè. 

15:15 hores: Diàleg sobre el tema proposat. Amb lectura d’un breu text. Compartirem experiències i opinions sobre el tema.

16:15 hores: Lliurament d’aportacions voluntàries i comiat. Retorn cap als punts d’origen.

Possible hora prevista a Barcelona les 18:00 hores.

Caldrà que ens confirmeu la vostra participació abans del dia  12 d’Octubre i si disposeu de vehicle o no, a fi de combinar les places de cotxe i garantir la coordinació. Ho podeu fer via mail a:

ecomon@ecomon.cat o trucant als coordinadors de la caminada: Carles Pedragosa i Georgina Torres

RESERVEU-VOS EL DIA A LES VOSTRES AGENDES!

US ESPEREM !!!!

Nota important: Es recorda a tots els participants a les caminades, que les responsabilitats, tan sobre els danys propis com aliens que se’n derivin de la pràctica d’aquesta activitat, les assumeix cadascú.