Caminada amb causa: Vilanova de Sau – Puig del Far

SEGONA CAMINADA AMB CAUSA DEL 2019: DISSABTE DIA 25 DE MAIG – CAMINAR I DIALOGAR PER LA COMARCA D’OSONA: VILANOVA DE SAU – PUIG DEL FAR – VILANOVA DE SAU

És una caminada assequible, malgrat hem de pujar al Puig del Far, amb un desnivell aproximat d’uns 300 m. Com podeu veure a l’enllaç que us hem posat, son uns 7 kilòmetres que es poden fer a pas tranquil en una hora i mitja de pujada i un hora i mitja de baixada. Ens acompanyarà tota l’estona la bellesa de l’entorn de la Vall de Sau i Collsacabra. Podeu veure els detalls del recorregut al primer dels enllaços i dades del lloc al segon:

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/puig-del-far-vilanova-de-sau-3461534

https://www.google.com/search?rlz=1C1GCEA_enES842ES842&q=Puig+del+Far&tbm=isch&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwiFs4-W8NHhAhXPUt8KHUE-C9gQsAR6BAgJEAE&biw=1034&bih=620#imgrc=2BHS7bBtFXuu6M:

A Wikiloc podreu veure que anem i tornem pel mateix camí.

El tema de reflexió d’aquesta caminada serà:

LA CURADANIA – Cap a una societat amb ciutadans que tenen cura dels altres.

És possible una transformació de la societat, de l’economia, de les cultures, de les relacions…, que proposi un altre forma d’entendre i de viure el món, més enllà de les que ens imposa el poder hegemònic?

És possible afavorir un nou “sentit comú”, en el que no es legitimi la desigualtat, l’empobriment, ni cap forma de violència? Hi ha una corrent cada cop més evident, que reclama una economia, el centre de la qual sigui la cura de persones i bens, i no el capital. Planteja la urgència del sosteniment de la vida i del be comú amb aquelles accions que permeten que la vida es mantingui i millori. La cura és l’essència del que és humà. A occident la vida es mesura segons criteris quantitatius d’eficàcia. Espais i temps s’organitzen per obtenir més productivitat i creixement econòmic. Tenim una lògica que instrumentalitza la natura, nega o oblida la vulnerabilitat del esser humà i les relacions d’interdependència. Això és l’origen d’injustícia social, falta d’equitat i crisi de sostenibilitat que a la fi ens porten a un gran buit, a la soledat i a la infelicitat. Hi ha un altre forma d’esser que és la “curadania”. Persones decidides, no solament a posar en valor la cura, si no a ser cura elles mateixes. Dialogarem sobre un text resumit de Pepa Torres, que ens posarà davant d’aquesta realitat i el canvi de paradigma que suposa.

L’acció: Fer una llista de 10 persones i bens propers, sobre els que pugui tenir cura i actuar en conseqüència.

Hem decidit que – de forma general – a totes les caminades, tots els que vulguin, poden portar alguna cosa per ser donada a gent que li falten coses essencials: roba, menjar o diners, que els canalitzarem per Càritas, Banc d’aliments i Caputxins de Sarrià o Carmelites de Diagonal .

Lloc i hora de trobada:

Per les persones que surten de Barcelona

8:30 hores. Trobada a l’aparcament de cotxes de la estació d’autobusos i rodalies Renfe de Sant Andreu (parada metro Fabra i Puig).

Sortirem a les 8:45 hores en direcció a Vic prenent la C-33 i després la C-17.

10:15 hores: Arribarem a l’aparcament de cotxes de Vilanova de Sau Inici on ens trobarem amb el que vinguin d’altres indrets.

10:30 hores:  Arrencada de la caminada cap a Puig del Far segons itinerari.

12:15 hores: Arribada al Puig del Far. Visió del paisatge. Foto de grup. 

13:00 hores: Descens cap a Vilanova de Sau

14:30 hores: Dinar. Cadascun es porta el seu àpat. Podrem entrar i seure en un bar que us indicarem prenent alguna beguda o cafè. 

15:15 hores: Diàleg sobre el tema proposat. Amb lectura d’un breu text. Compartirem experiències i opinions sobre el tema.

16:15 hores: Lliurament de aportacions voluntàries i comiat. Retorn cap als punts d’origen.

Possible hora prevista a Barcelona les 18:00 hores.

Cadascú es porta el seu àpat. Farem el pic nic del dinar i el diàleg a un lloc adient.

Caldrà que ens confirmeu la vostra participació abans del dia 19 de Maig i si disposeu de vehicle o no, a fi de combinar les places de cotxe i garantir la coordinació. Ho podeu fer  via mail a:

ecomon@ecomon.cat, o trucant als coordinadors de la caminada: Carles Pedragosa i Georgina Torres

RESERVEU-VOS EL DIA A LES VOSTRES AGENDES!

US ESPEREM !!!!

Nota important: Es recorda a tots els participants a les caminades, que les responsabilitats, tan sobre els danys propis com aliens que se’n derivin de la pràctica d’aquesta activitat, les assumeix cadascú.