Caminada amb causa: Sant Sebastià de Montmajor – Castell de Gallifa

PRIMERA CAMINADA AMB CAUSA DEL 2019: DISSABTE DIA 9 DE MARÇ – CAMINAR I DIALOGAR PEL VALLÈS OCCIDENTAL: SANT SEBASTIÀ DE MONTMAJOR – CASTELL DE GALLIFA

És una caminada fàcil perquè no hi han desnivells pronunciats. Son uns 12 kilòmetres que es poden fer en tres hores i mitja aproximadament. Ens acompanyarà tota l’estona la bellesa de l’entorn. Podeu veure les fotos i el recorregut als enllaços següents:

https://es.wikiloc.com/rutas-senderismo/gallifa-castell-de-gallifa-mare-de-deu-del-grau-grog-negre-riera-de-gallifa-16992420

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gallifa-sant-sebastia-de-montmajor-23159273

La ruta que farem pot ser circular com podeu veure a la informació de Wikilog, però també es pot tornar pel mateix lloc si ho creiem oportú, perquè la circular és una mica més llarga. Ho decidirem allà. Aquelles famílies amb fills/lles petits/tes, poden adherir-se a la sortida anant en cotxe al poble de Gallifa i caminar 25 minuts per pujar al Castell o directament  al castell on es pot aparcar a tocar l’entrada. Podrem fer la visita junts i veure l’audiovisual del Santuari ecològic, amb un contingut fantàstic per tots els públics. L’entrada a tot el recinte del castell te un preu de 2 €.

El tema de reflexió d’aquesta caminada serà:

QUÉ ÉS EL DIÀLEG ?

Es parla molt del Diàleg, de com entendre’ns, de trobar el camí que ens porti a la bona entesa, a la pau amb els altres i amb nosaltres mateixos. I això, a casa, als centres de treball, a les comunitats i associacions ciutadanes, a dins dels partits polítics, dels col·lectius religiosos. El Diàleg, es presenta com un factor clau a les relacions humanes. En canvi, no s’ensenya a cap programa escolar. Aprofundirem sobre aquest tema que sembla tant actual i determinant, amb la lectura d’un petit escrit i l’aportació del vostre coneixement i de les vostres experiències personals.

L’acció: Tractar de recuperar el Diàleg amb algú amb qui s’ha perdut.

Hem decidit que – de forma general – a totes les caminades, tots els que vulguin, poden portar alguna cosa per ser donada a gent que li falten coses essencials: roba, menjar o diners, que els canalitzarem per Càritas, Banc d’aliments i Caputxins de Sarrià o Carmelites de Diagonal .

Lloc i hora de trobada:

Per les persones que surten de Barcelona

8:30 hores. Trobada a l’aparcament de cotxes de la estació d’autobusos i rodalies Renfe de Sant Andreu (parada metro Fabra i Puig).

Sortirem a les 8:40 en direcció a Caldes de Montbui. Sense entrar a Caldes, quan ja sortiu en direcció Sant Feliu i Moià per la C59 us desvieu a l’esquerra sortida Caldes Nord amb direcció a Sant Sebastià de Montmajor, després de cinc kms. d’ascens i descens amb voltes, s’arriba a l’aparcament de Sant Sebastià de Montmajor a les 9:45, on aparcarem i ens trobarem amb els que arribaran des d’altres indrets..

10:00 Inici i arrencada de la caminada cap a el Castell de Gallifa segons itinerari

11:45 Arribada al castell de Gallifa. Recorregut pel grup històric i possibilitat de veure per 2 € un audiovisual al Santuari Ecològic del castell.  http://www.santuariecologic.com/

12:45 Dinar a l’espai de pic nic. Hi ha WC i font.  

13:30 Diàleg sobre el diàleg. Amb lectura d’un breu text i compartirem experiències i opinions sobre el tema.

14:30  Retorn al punt de sortida.

16:15 Arribada a l’aparcament dels vehicles per retornar a casa

16:30 Comiat, lliurament de bens per a gent necessitada i inici del retorn.

Possible hora prevista a Barcelona les 17:30.

Recordeu fer la confirmació de participació abans del dia 3 de Març, per organitzar els cotxes.

US ESPEREM !!!!

Cadascú es porta el seu àpat. Farem el pic nic del dinar i el diàleg a un lloc adient..

Caldrà que ens confirmeu la vostra participació abans del dia 3 de Març, a fi de combinar les places de cotxe i garantir la coordinació. Ho podeu fer  via mail a:

ecomon@ecomon.cat, o trucant als coordinadors de la caminada:

Carles Pedragosa i Georgina Torres

RESERVEU-VOS EL DIA A LES VOSTRES AGENDES!

Nota important: Es recorda a tots els participants a les caminades, que les responsabilitats, tan sobre els danys propis com aliens que se’n derivin de la pràctica d’aquesta activitat, les assumeix cadascú.