Camí de Sant Jaume 2019

Com molts de vosaltres deveu saber, des de fa dos anys, un grup de persones de les nostres Caminades amb Causa, anem fent trams del Camí de Sant Jaume. Una experiència que ens  sedueix a tots pel que té de trobada amb un mateix, amb la natura i que ens marca per tot l’any. Una experiència que, donat les bones sensacions que ens ha donat ens anys anteriors, volem repetir el proper any 2019.

Caminar és una de les primeres coses que aprenem a fer i que ens acompanya tota la vida. Avui  que amb un avió podem anar en poques hores d’un continent a un altre, tornar a recuperar la calma, el silenci i el caminar, ens porta a la nostra dimensió més humana. Fer-ho en companyia ens permet estones de diàleg i de coneixement de l’altre. Si a més li donem a la nostra marxa un sentit de pelegrinatge per alguna causa d’interès humà, millor que millor, doncs el projecte pren una nova dimensió i ens enriqueix més a tots.

En aquest cas hem escollit

CAMINAREM PER LA PAU I LA BONA CONVIVÈNCIA AL MÓN.

Començarem per posar-ho en pràctica entre nosaltres mateixos. Mantindrem el mateix plantejament que es va fer l’any passat. Volem fer una sortida assequible que respongui als següents paràmetres:

1.- Hem vist que a molta gent li és difícil disposar de més de 5 o 6 dies.

2.- Per a molts dels interessats, caminar més d’una setmana seguida, es fa difícil.

3.- Per tant, hem cregut oportú fer un itinerari d’aquesta mida cada any, que es pugui combinar bé tant per l’època de l’any com per les dates.

4.- Per aquest any hem triat un itinerari  que és el de l’inici del camí francès que a Espanya comença a Roncesvalles (Navarra), des de allí farem cinc etapes, fins a Estella.

 5.- Les dates d’aquest any seran del dimecres dia 1 de Maig ,sortirem de Barcelona, per començar la primera etapa al dijous dia 2  i acabar el dia 5 de Maig per la tarda.

6.- Ja tenim tot el plantejament de viatge , l’itinerari i els llocs per hostatjar-nos ben definits, però ho volem concretar i consensuar amb vosaltres el dia que fem la reunió de coordinació, on amb  totes les dades de viatge, la informació necessària per fer la caminada i les reserves de pensions de l’itinerari, prendrem decisions. Aquesta reunió informativa i de coordinació es farà amb tots els que ens hagin confirmat el seu interès. Proposem que sigui dins de la primera quinzena de Novembre. Convocarem oportunament als que ens manifesteu el vostre interès. Us agrairem que ho feu dins del mes d’octubre.

El programa previst per aquest any és el següent (sempre que s’aprovi a la reunió informativa i de coordinació):

1er dia: Ens trobarem el dimecres dia 1 de Maig ben puntuals a les 8:30 hores al vestíbul de l’estació de Renfe Barcelona Sants amb els bitllets comprats. El tren Alvia surt a les 9:13 hores i arriba a Pamplona a les 13:20 hores. Si no hi ha canvis d’horari a final d’any.

2on Dia. Dijous dia 2 de Maig. Inici del tram Roncesvalles – Zubiri (21,5 Km)

3er Dia. Divendres 3 de Maig. Zubiri – Pamplona (20,4 Km)

4art Dia. Dissabte 4 de Maig. Pamplona – Puente La Reina (24 Km)

5é Dia. Diumenge 5 de Maig. Puente La Reina – Estella (22 Km)

6é Dia. Dilluns 6 de Maig. Retorn a Barcelona

6.- Hem tractat de seleccionar hostals de preus assequibles, tot i que Navarra és, en termes generals, més car que Galicia. El cost del Camí pot ser molt divers i creiem que ha de ser cadascun qui s’ho faci a mida del seu plantejament de l’experiència i de les seves possibilitats. És molt diferent el cost d’anar en autocar o en tren, o d’allotjar-se en una pensió, un hostal, un alberg o un convent. Nosaltres disposem de la informació dels possibles allotjaments, que concretarem a la reunió informativa un cop es conegui la llista d’interessats. En línies generals i un cop processada la informació, creiem que el cost no hauria de sobre passar els 500,00 € per persona que vulgui habitació amb bany. I si venen joves que es poden allotjar a hostatgeries, aquest preu pot reduir-se molt. També tenim informació d’aquest perfil.

Sempre recordem que l’esperit del pelegrí, vol ser auster en la despesa i optimitzar els recursos.

8.- En anys successius, l’experiència continuarà en altres itineraris d’etapes. De tot, rebreu informació.

9.- Si esteu interessats, ens agradaria saber-ho, per acabar de configurar una llista definitiva de participants i enviar-vos tota la informació . Tanmateix, també us convoquem a que ens feu arribar la vostra sol·licitud de participació, el més aviat possible: als correus

ecomon@ecomon.cat o cpedragosa@ecomon.cat i gtorres@ecomon.cat

10.- Per qualsevol consulta o dubte, també podeu trucar als telèfons del Carles i la Georgina de 21 a 22 hores

També us agrairíem que per la reunió informativa ens preparéssiu aquest qüestionari degudament complimentat, per lliurar-nos-ho aquell dia.

Gràcies

QÜESTIONARI DE CONEIXEMENT

NOM I COGNOMS:

EDAT:

ADREÇA: POBLACIÓ

                 CARRER                                                 DISTRICTE POSTAL

TELÈFON FIX                             TELÈFON MÒBIL                              MAIL:            

VINDRÀS SOL O ACOMPANYAT?                    QUANTS SEREU?                        

OBSERVACIONS


RELACIÓ DE INFORMACIÓ QUE ES FACILITARÀ ALS PEREGRINS QUE CONFIRMIN EL SEU INTERÈS:

1.- Preus estimats del transport d’equipatges i desplaçaments durant l’itinerari.

2.- Relació de Hostals i albergs de cada lloc amb telèfons i mails

3.- Requeriments bàsics per al peregrí. Cóm anar, què portar, què fer?

4.- Convocatòria reunió informativa prèvia per als participants.

 


Nota important: Es recorda a tots els participants a les caminades, que les responsabilitats, tan sobre els danys propis com aliens que se’n derivin de la pràctica d’aquesta activitat, les assumeix cadascú.